logga

Norra Kalmar Läns Hästavelsföreningen

Norra Kalmar Läns Hästavelsförening är en regional förening för hästavelns främjande. Vid bildandet 1990 bestod föreningen av alla hästraser men med tiden har halvblodet - eller det svenska varmblodet som numera är den korrekta benämningen, kommit att stå helt i fokus för verksamheten. Vid årsmötet 2010 beslutades att föreningen enbart ska verka för svenskt varmblod.

NKLH är en av SWB:s minsta regionala föreninger men har trots sin lilla storlek mycket väl hävdat sig vad det gäller framgångsrika uppfödningar. Så gott som årligen har föreningens medlemmar producerat framstående hästar såsom Breeders-, championats- och Riksfölsvinnare.

Vi arrangerar 3-årstest, fölmönstring och championat varje år. Därutöver har vi olika kurser och clinics.